ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΥΤΡΩΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ...

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

"ΦΟΥΣΚΩΣΕ" ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ Η ΕΛΣΤΑΤ


Δικαστική βόμβα πριν από λίγο καθώς η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημόσιου κατά του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Η ποινική δίωξη κατά του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου και δύο μελών της διοίκησης της υπηρεσίας ασκήθηκε από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα.
Η υπόθεση αφορά στις καταγγελίες του πρώην μέλους της Αρχής, Ζωής Γεωργαντά, η οποία είχε υποστηρίζει πως είχε γίνει υπερβολική διόγκωση του ελλείμματος το 2009, ώστε να διευκολυνθεί η προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.

Μετά τις καταγγελίες αυτές, οι οικονομικοί εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα, η οποία κατέληξε στη δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου.
Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Γεωργίου κατά παραγγελία κάποιων της κυβέρνησης Παπανδρέου (ίσως του κ. Παπακωνσταντίνου που τον επέλεξε) φούσκωσε το έλλειμμα του 2009; Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε δεν αποκλείεται να δούμε προανακριτική ή και εξεταστική επιτροπή για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο και με ποια στοιχεία.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...